Japansko iscrtavanje

obrva (microblading)

Polutrajna metoda crtanja obrva koja je svjetski hit omogućit će Vam da Vaš look bude postojan i u bazenu i sauni i cijelu godinu.

Obrve su prošle razne evolucije izgleda i oblika i tako već stotinama godina a današnji trend obrva je par savršenih gustih i lijepo oblikovanih obrva.

Japanskom metodom iscrtavanja obrve izgledaju tamnije i gušće a finalni izgled vidljiv je nakon tjedan dana.

Ova popularna metoda polupermamentnog šminkanja potječe iz Japana i Kine  gdje su žene same sebi iscrtavale obrve nožićima i iglicama ,međutim česti problemi s infekcijama potakli su i inspirirali Japance da patentiraju ovu popularnu tehniku koja nudi uz stručne ruke riješenje za prekrasne obrve koje ističu oči i daju predivan prirodni izgled svima.

 

Prednost japanske metode iscrtavanja (microblading) je pojedinačno iscrtavanje svake dlačice gdje god su one rijetke ili svijetle te tako postižemo predivan prirodni izgled obrva a još jedna prednost je postojanost i trajnost samog tretmana kako biste dugo i bezbrižno uživale u svojim obrvama bez obzira o stilu Vašeg života ( kupanje u bazenu, sunčanje, solarij , kozmetika itd,)

Tehnika iscrtavanja obrva radi se instrumentom nalik nožiću koji na sebi ima iglice .Nožić se umače u hipoalergenu i testiranu mineralnu boju(brown 2 supe PHIACADEMY)

i unosi se vrlo plitko u kožu kako nebi bilo krvarenja i otečenosti

Nakon iscrtavanja nanosimo boju koja djeluje 15 minuta te blazinicom uklanjamo višak boje

Mikroblading je savršen za one koji žele u potpunosti rekonstruirati i definirati obrve, pokriti praznine ili samo malo naglasiti luk.

POSTUPAK JAPANSKOG ISCTAVANJA OBRVA

Prije samog tretmana s klijenticom se obavljaju konzultacije na kojima se provjeravaju informacije od strane klijenta vezano uz osjetljivost kože i kožnih oboljenja kako bismo se uvjerili da možemo pristupiti tretmanu.

Sam postupak tretmana traje oko 90 minuta i podijeljen je u nekoliko etapa.

-uklanjanje šminke , čišćenje kože i dezinfekcija

-iscrtavanje oblika olovkom, mjerenje šestarom i ravnalom i određivanje idealnog oblika tehnikom zlatnog reza

-nanos anestetika

-iscrtavanje prvog dijela odnosno kostura obrve nožićem

-ponovo se nanosi anestetik te se nastavlja popunjavanje obrva rezovima do planirane gustoće i zadovoljavajuće pigmentacije obrve

-nanos i umasiravanje boje preko obrva te ispiranje  blazinicom nakon 20 min

-nanos kreme

Trajnost rezultata i ponavljanje postupka ovisi o tipu kože kod klijenta.

Masnija koža , kao i mlađa obično brže gube pigmentaciju zbog brzine regeneracije i obnavljana stanica kože.

Tretman bi trebale izbjegavati trudnice i dojilje , dijabetičari i hematološki bolesnici a tretman se ne preporučuje raditi u ljetu zbog pojačanog izlaganja suncu.

Vrlo je važno držati se uputa nakon tretmana kako bi vaše obrve što duže bile savršene. Detaljne upute za njegu dobit ćete tijekom samog tretmana.

Nakon tretmana obrve se mogu činiti tamno , pomalo neprirodno no već nakon tjedan dana polako dobivaju željenu boju a krajnji efekt se vidi nakon 4-5 tjedana kada se radi korekcija koja je obavezna i ulazi u cijenu tretmana.