Puder tehnika

Puder tehnika je metoda trajnog šminkanja koja se vrši mašinicom. Pigment unosimo u površinski sloj kože pomoću tankih iglica koje  stvaranjem sitnih točkica pigmenta jača boju i definira izgled te tako postižemo prirodan i puderast izgled obrva.

Obrve ombre iscrtavaju se PMU mašinicom koja je nježna i bol je gotovo nepostojeća a koriste se i anestetici .

Boje koje koristimo za iscrtavanje su Permablend boje (COMBINAL boja), trenutno najbolji i  najpopularniji  brend za pigmente za pamenentni make up.

Prije tretmana obrva bez obzira da li microblading ili permament tehnikom napravi se test na pigment  da se vidi reakcija kože klijentice.

Postupak je jednak kao i kod japanskog iscrtavanja a puder tehnika je nježna i ne iritira kožu.

Oblik se također definira i izračunava pomoću zlatnog reza koji dobivamo posebnim šestarom.

 

 

Nakon što iscrtamo oblik zajedno s klijenticom odlučujemo se za konačnu debljinu obrve te biramo pigment boje koji ćemo unositi.

Pigment boje se bira ponajviše po boji prirodne dlake obrve i kose klijentice.

Tretman puder obrva od iscrtavanja oblika obrva pa do samog završetka tretmana traje oko dva sata

Proces zacjeljivanja traje 30ak dana a korekcija se radi nakon 4-5 tjedna kako bismo popunili eventualne nepravilnosti .

Trajanje puder obrva je oko godnu dana a postojanost pigmenta ovisi o tipu kože klijentice.

Nakon tretmana na obrve sljedećih desetak dana ne bi trebalo stavljati nikakvu šminku a obrve treba mazati svakih par sati  Bephanten kremom.

Puder obrve (ombre) preporučuju se svim tipovima kože a najviše klijenticama s masnom kožom kojima se ne preporučuje microblading ,klijenticama koje dugi niz godina rade microblading te za korekciju boje prijašnjih iscrtavanja.