Trajna šminka usana

Permanent make up usana namijenjen je damama koje žele prikriti nedostatke na usnama kao ožiljke , nejednake usne ili lukove usana ili gubitak pigmenta .

Trajnom šminkom usne se oblikuju , usklađuju i ističu.

Postoje tri tehnike za usne:

-akvarel tehnika

-efekt ruža za usne

-sjenčanje usana bez kontura

Akvarel tehnika je tehnika upravo za žene koje vole prirodan izgled usana a želi istaknuti i ujednačiti konture usana i zadržati blagu boju .

Efekt ruža za usne je namijenjen ženama koje uvijek žele biti spremne i našminkane a ovom tehnikom usne dobivaju intenzivniju boju , veću izražajnost i vizualno volumen jer ne prelazimo prirodnu konturu usana.

Ukoliko imate velike i definirane usne lijepog oblika sjenčanjem usana možete postići svježinu i blagu naglašenost usana. 

Prije svakog tretmana dogovaramo s klijenticom koje su joj želje , iscrtava se oblik kako bi klijentica vidjela da li je to ono što želi  a nakon iscrtavanja i dogovora započinjemo mikropigmentaciju usana.

Mikropigmentacija usana se radi unošenjem pigmenta u epiderm usana mineralnog i organskog podrijetla te su pigmenti sigurni za zdravlje , stapaju se s kožom vrlo prirodno i ne izazivaju alergijske reakcije.

Rezultat nakon samog tretmana je malo tamnija boja te otečenost usana.

Konačan rezultat se vidi nakon 4-5 tjedana a osvježavajuća korekcija se radi nakon 1,5-2 godine.

Nakon tretmana  tretirano područje usana potrebno je desetak dana ne  izlagati  jakom suncu, agresivnim preparatima , treba izbjegavati odlazak u saune ili na bazen .

Treba koristiti adekvatne kreme koje će spriječiti eventualno stvaranje infekcija ali i djelovati na regeneraciju kože.